Ærlig talt

Erika Flatlands bøker om de tidligere sovjetrepublikkene er blitt høyaktuelle for alle som vil forstå mer om bakgrunnen for krigen i Ukraina. Lørdag 23. april kommer hun til Tvedestrand for å delta på en minilitteraturfstival i regi av Bokbyen og biblioteket.

Hva slags forhold har vi til verden øst for oss? Hva har en krig i Europa gjort med dette forholdet? Og hvordan påvirker folks geografiske tilhørighet vår oppfatning av verden?

Bokbyen Tvedestrand og Tvedestrand folkebibliotek inviterer til en mini-litteraturfestival i Forvaltergården lørdag 23. og søndag 24. april. Lørdag vil vi tematisere forholdet mellom øst og vest og hvordan vi både i litteratur og medieoffentlighet skaper virkelighet. Søndag er våre egne demokratiutfordringer tema. Og vi vil snakke med to regoinale redaktører om utfordringer i en ny digital medievirkelighet.

Arrangementet er åpent for alle. Det er fri adgang, og minifestivalen er støtte av Fritt Ord.

Lørdag 23. april:

Kl 12:00.
Forfatter og pressemann Helge Simonnes ga ut boka "Trump, Gud og kirken" høsten 2021. Der viser han hvordan og hvorfor religion har blitt en vesentlig faktor i amerikansk politikk. Det samme er tilfelle i Russland. I dette foredraget belyser han kirkenes støtte til Vladimir Putin og Donald Trump, og hvordan konspirasjonsteorier og religiøs retorikk truer demokrati og verdensfred.

Kl 13:30
Forfatterne Erika Fatland og MiRee Abrahamsen har med titler som Grensen, Sovjetistan og Det ville østen utforsket både Russland, Kina og Sentral-Asia. Hvordan mener de vi skal forstå verden øst for oss? De møter Torolf Kroglund til samtale.

Søndag 24 april:

Kl 12: I den aktuelle boken "Kulturkrig" har forfatter Carline Tromp (til daglig i Klassekampen) sett på hvordan også vesten har sine problemer med et voksende ytre høyre og demokrati-utfordringer. Må vi også forstå oss selv om vi skal forstå de andre?

Kl 13:30: Kulturredaktør i Fædrelandsvennen, Karen Kristine Blågestad møter sjefredaktør i Agderposten, Katrine Lia til samtale med Steinar Nielsen. Hvordan forholder de to regionavisene seg til en ny region, et samlet Agder? Og hvordan løser regionavisene samfunnsoppdraget sitt i en ny digital medievirkelighet?

Erika Fatland Foto: Tine Poppe

Sjefredaktør Katrine Lia, Agderposten (til venstre) og kulturredaktør Karen Kristine Blågestad, Fædrelandsvennen.