"Boka jeg vil dele", på veien igjen

“Boka jeg vil dele” er et populært tilbud som mange bibliotek har benyttet seg av. Ideen er enkel. Biblioteket inviterer leseglade gjester fra eget lokalsamfunn til en samtale om store leseopplevelser. Det begynte i Agder i 2019. Nå er jeg på veien igjen. I februar gikk turen til Ringerike bibliotek.

Ringerikes blad skrev dette om arrangementet:

Ringerike bibliotek jobber hele tiden med å finne nye måter å spre leseglede til folk på Ringerike. Nå har vi spurt kjentfolk i lokalsamfunnet om å dele sine leseopplevelser.  De to første deltakerne er ingen ringere enn Anne Sem-Jacobsen og selveste Nils Henrik Wærstad. Lurer du på hvilke bok som har satt spor hos Nils og Anne – ta turen til Ringerike bibliotek onsdag 23. februar.

Boka jeg vil dele med deg er utarbeidet av Aust-Agder bibliotek og kulturformidling og Vest-Agder fylkesbibliotek etter inspirasjon fra NRK-programmet «Brenners bokhylle». Etter at NRK ga klarsignal for at de kunne «stjele» ideen, ble konseptet videreutviklet og satt ut i livet i samarbeid med journalist Steinar Nielsen.

De to gjestene på scenen onsdag kveld, Nils H. Wærstad og Anne Sem-Jacobsen, trenger neppe noen nærmere presentasjon, men for sikkerhets skyld;

Nils er nok mest kjent fra NRK og fjernsynsprogrammene Handlingens menn og Walkabout, hvor han har figurert i tospann med Ronny Kristoffersen. Lokalt er han rett som det er i lokalavisa med diverse prosjekter han holder på med. Det være seg filmdokumentar om korona, politikk, skiløyper eller bilcross.

Anne Sem-Jacobsen kjent for de fleste fra Hønefossrevyen og musiker, men nå også som programleder for Radio Rock. I fjor debuterte hun som forfatter med barneboka Under oververdenen: mysteriet om Neas forsvinning.

Nå møtes de to på scenen i Ringerike bibliotek, for å fortelle om en spesiell leseopplevelse de husker godt.

En av de viktigste oppgavene vi har på biblioteket er å spre leseglede. Vi håper at dette arrangementet kan bidra med dette. Målet vårt er å få i stand flere formidlingsarrangement som dette utover i året.

Steinar Nielsen, samtaleleder for kvelden, er tidligere journalist og redaktør i NRK.

Anne Sem-Jacobsen Foto: Ihnebilder

Nils Wærstad