Bokturné med Ayesha Wolasmal

Rett over ferien blir det bokbad-turné med Ayesha Wolasmal som nå er ute med boka “Tusen dager med Taliban.” Ayesha dro tilbake til Talibans Afghanistan kort tid etter at alle vestlige militære styrker, diplomater, hjelpearbeidere og journalister forlot landet, for å fortsette sitt arbeid med kvinnehelse.

Ayesha Wolasmal. Foto: Sturlason

Gjennom unik tilgang til Taliban-ledere og mennesker i hele landet forteller hun hva som skjedde etter at verdens oppmerksomhet forsvant. Tusen dager med Taliban er en innsideberetning om tusen dramatiske dager i Afghanistans historie, tjue år med naive forsøk på å skape fred og utvikling utenfra og et helt liv med føtter og hjerte i to land.

Ayesha Wolasmal (f 1987) har siden 2019 jobbet med kvinne- og barnehelse i Afghanistan. Hun har tidligere jobbet for Norges militære styrker og den norske ambassaden. Hun har en mastergrad i terrorisme og radikalisering fra King’s College i London. I 2021 ble Ayesha tildelt Ingrid Aunes minnepris for sin ekstraordinære innsats som hjelpearbeider i Afghanistan og konfliktområder.

10. september kommer hun til Bokbyen Tvedestrand som i samarbeid med Tvedestrand Folkebibliotek inviterer publikum til å møte henne i samtale med Steinar Nielsen. Dagen etter, 11. september, er det Arendal bibliotek som får besøk. Grimstad bibliotek og Lillesand bibliotek står også på turnélisten. Og kanskje vil et bibliotek eller et kulturhus nær deg melde seg på. Det er bare å ta kontakt.