Kan AI redde liv?

Onsdag 29. mai får Risør bibliotek besøk av Ishita Barua, lege og forsker med doktorgrad i bruk av kunstig intelligens i medisin, og forfatter av boka «Kunstig intelligens redder liv».  

Lege og AI-forsker Ishita Barua kommer til Risør bibliotek 29. mai. Foto Anna-Julia Granberg

Kan kunstig intelligens forutse og varsle oss om pandemier? Kan den hjelpe oss til å påvise kreft, utvikle skreddersydde medisiner og til syvende og sist redde liv? Ja, mener Ishita Barua (f. 1988). Hun er lege med doktorgrad om kunstig intelligens i medisin. 

Men kan kunstig intelligens utkonkurrere omsorgen fra en lege eller sykepleier? Hvem skal bestemme over maskinene? Og hvem har ansvaret om maskinene tar feil? 29. mai kan du møte Ishita Barua i Risør bibliotek og høre svarene hennes i samtale med journalist Steinar Nielsen. Hun er kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner og har nylig kommet med boka «Kunstig intelligens redder liv». Dette er det andre arrangementet om kunstig intelligens på biblioteket i Risør. Tredje og siste arrangement kommer i juni

Og 14.juni kommer Lena Lindgren, forfatter av boka «Ekko, et essay om algoritmer og begjær.» Hun fletter sammen teknologi, mytologi, politikk og vitenskap – og tar oss med til Silicon Valley der hun ser nærmere på de eksentriske multimilliardærene som står bak hele greia. Det er mye å glede seg til.


Trenger du eller din organisasjon en samtaleleder, debattleder eller sceneintervjuer, er det bare å si fra. Jeg gleder meg til nye spennende oppdrag i 2024.