Hun ville intervjue Mark Zuckerberg

-          Jeg ville egentlig ha et intervju med Mark Zuckerberg. Jeg hadde tusen spørsmål jeg ville stille han. Men uansett hvilken vinkel jeg forsøkte å komme inn fra, ble jeg stoppet av en glidedør og et glatt smil. Facebook var en uinntakelig festning. Det skriver journalist og forfatter Lena Lindgren i boken sin, «Ekko – et essay om algoritmer og begjær.» Fredag kommer hun til Risør for å snakke om vår økende avhengighet av sosial medier.

Foto: Julie Pike

Er du en av dem som lurer på om du bør slette Facebook-profilen din fordi Meta som eier Facebook nå vil bruke våre private bilder til trening av kunstig intelligens? Da bør du vurdere å ta en tur til Risør bibliotek fredag kveld for å få med deg bibliotekets tredje arrangement om kunstig intelligens. Der vil Lena Lindgren samtale med journalist Steinar Nielsen om boka EKKO, der hun både forteller om sitt møte med Silicon Valley – og der hun knytter vårt avhengighetsforhold til sosiale medier til mytologi, psykologi og politikk. Lena Lindgren er til daglig kommentator i Morgenbladet.

Ekko ble forelsket i Narcissus, men ble dømt til bare å gjenta det andre sier. Narcissus ble så forelsket i sitt eget speilbilde at han drukne i det. Og hvem spiller på disse kreftene i oss i dag? Hvem er råkapitalistene i Silicon Valley som langt på vei styrer hverdagen vår gjennom sine algoritmesystemer? Og hvordan påvirker dette demokratiet vårt? Det er ikke sikkert du blir beroliget av det du får høre, sier samtaleleder Steinar Nielsen.