De som velger å la seg velge

“De som velger å la seg velge” var tittelen denne gangen da Arendal Voksenopplæring og Arendal bibliotek nok en gang inviterte til demokratikafé.

Varaordfører Lene Langemyr fra Grimstad, Frp, Amina Bitar, kommunepolitiker fra Arendal, SV og tidligere kommunikasjonsrådgiver i Arendal kommune (nå presseansvarlig i GRID-Arendal) Maria Dalby stilte til debatt om rollen som folkevalgt.

Dette året er det kommune- og fylkestingsvalg, og partienes valglister fylles opp med både gamle og nye navn. Mange mener at den politiske debatten har hardnet til på en måte som gjør det vanskeligere å rekruttere lokalpolitikere. Hva er drivkraften for dem som fortsatt velger å stille til valg, og hva er det som gjør at stadig flere vegrer seg?

Vi inviterte to politikere som begge stiller til valg i vår region, Amina Bitar, som står på SVs liste i Arendal og Lene Langemyr som er varaordfører fra FrP i Grimstad, for å høre om deres motivasjon og deres erfaringer. Du møter også tidligere kommunikasjonsrådgiver i Arendal kommune, Maria Dalby, som har arbeidet aktivt med å bekjempe dårlig debattkultur.
Samtaleleder: Steinar Nielsen.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.