Klimajournalistikk på Arendalsuka

Tidligere i sommer brukte den danske forfatteren Carsten Jensen utestemme i en kronikk i Aftenposten. Hvor er klimakampens Winston Churchill? spurte han. Da bombene regnet over London, startet ikke Churchill en diskusjon om vi var i krig med Tyskland. Han iverksatte full mobilisering. Og han lovet folket blod svette og tårer. Hvorfor setter ikke vi i gang full mobilisering når FNs generalsekretær sier at klimaforandringene er ute av kontroll - nå.

Og hvor er pressen? Er vi mer opptatt av om turistene har krav på å få pengene tilbake når ferien i Hellas ble ødelagt, enn at jorda brenner? Hvor er nullpunktet i journalistikken? Vi tar debatten under Arendalsuka.

Debatt om klimajournalistikk under Arendalsuka 2023, med fra venstre Maria Dalby, Head of Media relations, GRID-Arendal, Christian Bjørnæs, Kommunikasjonsdirektør, Cicero, Katrine Lia, Sjefredaktør, Agderposten, Astrid, Rommetveit, Leder av klimaredaksjonen i NRK, Veslemøy Hedvig Østrem, Sjefredaktør, Altinget og debattleder Steinar Nielsen. Arrangør GRID-Arendal.